26 augustus 2014

Passionele vrijpartijen verhogen kans op zwangerschap

Koppels die een baby willen, kunnen hun energie best steken in passionele vrijpartijen. Hoe kwalitatiever de seks, hoe hoger de kans op conceptie, zo stellen onderzoekers.

Uit een Britse studie blijkt dat koppels het meeste kans hebben op een bevruchting als beide partners de tijd nemen om elkaar te bevredigen tijdens het vrijen.

Stellen die zwanger willen raken, zeggen vaak dat vrijen een klus en dus routine wordt. Dat is nefast voor de kans op zwangerschap.

Dr Allan Pacey van de Sheffield University legt uit: "Mannen produceren ongeveer 250 miljoen spermatozoïden tijdens betrekkingen. Mannen die volledig gestimuleerd worden tijdens fijne seks, ejaculeren tot 50% meer. Als tijdens de vrijpartij de man 5 minuten later ejaculeert kan hij 25 miljoen meer spermacellen produceren. Als je dan nog weet dat het extra sperma van een betere kwaliteit is, is het logisch dat dit sperma geschikter is om een eicel te bevruchten."

Voor vrouwen is een orgasme niet alleen leuk, maar heeft het ook een positieve invloed op haar vruchtbaarheid. Wetenschappers gaan ervan uit dat de intensiteit van de spiersamentrekkingen bij vrouwen helpt om het sperma van de baarmoederhals naar de baarmoeder te leiden.

copyright: Corbis, bron www.zappybaby.be

 

Terug naar overzicht
site by Yappa